Voor Scandinavisten, door Scandinavisten

Al sinds 2003 brengt Nordom een eigen blad uit. Na een aantal jaar “OmNorden” te hebben uitgebracht, besloot de bladcommissie in 2015 een typisch frisse noordelijke wind door het blad laten waaien. Daarbij hoorde ook een nieuwe naam: Noorderlicht. Na een korte afwezigheid werd in 2022 weer een nieuw leven in Noorderlicht geblazen met een nieuwe lay-out en nieuw licht op Scandinavië.

Regelmatig wordt er een nieuwe uitgave van Noorderlicht in elkaar gedraaid. Daarin worden verhalen, ervaringen en artikelen van studenten, docenten en andere geïnteresseerden in uitgegeven. Sinds 2020 publiceert de bladcommissie bovendien ook de artikelen uit Noorderlicht digitaal op een eigen website. Oude uitgaves van Noorderlicht zijn ook online beschikbaar.

Noorderlicht heeft meestal twee uitgaves per jaar. De bladcommissie vormt de redactie van Noorderlicht en bedenkt de rubrieken, redigeert de ingekomen stukken en zorgt voor een mooie lay-out. Daarnaast schrijft de commissie zelf ook artikelen. Oude edities zijn op de archiefpagina terug te lezen.

De bladcommissie van 2022/2023 bestaat uit:
– Kyra Hoogenboom (Hoofdredacteur)
– Luca Bos
– Noa Evers
– Eva van Maanen
– Noortje Peek
– Rick van Staten
– Gilles Tijmes
– Daniek Visser

Zit je niet in de bladcommissie, maar lijkt het je wel tof om wat voor Noorderlicht te schrijven? Leden van Nordom mogen altijd vrij stukken insturen! Hiervoor kan je altijd direct contact opnemen met iemand van de bladcommissie, of stuur een mailtje naar de redactie!