Voor en door Scandinavisten

Twee keer per jaar brengt de redactie een nieuwe editie van Noorderlicht uit. Daarin worden verhalen, ervaringen en artikels van studenten, docenten en andere geïnteresseerden uitgegeven. Sinds 2020 publiceren we bovendien de artikels uit Noorderlicht ook digitaal op een eigen website. Oude uitgaves van Noorderlicht zijn ook online beschikbaar.

Twee keer per jaar bedenkt de redactie de rubrieken, redigeert de ingekomen stukken en zorgt voor een mooie lay-out. Daarnaast schrijft de redactie zelf ook artikels.

Zit je niet bij de redactie, maar lijkt het je wel tof om wat voor Noorderlicht te schrijven? Leden van Nordom mogen altijd vrij stukken insturen! Hiervoor kan je altijd direct persoonlijk contact opnemen met iemand van de redactie, of stuur een mailtje naar onderstaand mailadres!


Geschiedenis

Al sinds 2003 brengt Nordom een eigen blad uit, In het begin werd Het Nordomblad uitgegeven, wat (de naam doet het al vermoeden) vooral een soort nieuwsbrief van de vereniging was. Toen in de loop der tijd steeds meer achtergrond en andere Scandinavië-gerelateerde artikelen toegevoegd werden kreeg het blad een nieuwe toepasselijke naam: OmNorden.
In het voorjaar van 2014 kwam er opnieuw een grote make-over. De Bladcommissie besloot toen een frisse Scandinavische wind door het blad te laten waaien. Daar hoorde ook een nieuwe naam bij: Noorderlicht. Tot 2019 verscheen elk semester een nieuwe editie van Noorderlicht. Daarna heeft Noorderlicht tijdens de coronacrisis ongeveer twee jaar alleen online bestaan.

In het najaar van 2022 wilde het toenmalig Nordom-bestuur Noorderlicht graag terugbrengen. Helaas was er van de toenmalige expertise en sjablonen weinig over. Bovendien heeft Nordom in 2021 de huisstijl flink vernieuwd, dus het lag alleen maar voor de hand Noorderlicht ook een nieuwe look te geven. Daarom werd een nieuwe bladcommissie gevormd die met frisse moed, een hoop goede ideeën en heel veel koekjes Noorderlicht helemaal opnieuw heeft opgebouwd.


Contact

Bladcommissie Studievereniging Nordom
Spuistraat 134, kamer 2.01F
1012VB Amsterdam
Nederland

Redactienoorderlicht@nordom.nl

@noorderlicht.nordom

@noorderlicht-nordom

Adverteren in Noorderlicht?
Voor adverteerders is het mogelijk om een advertentie te laten plaatsen in een uitgave van Noorderlicht. Mocht uw bedrijf hierin geïnteresseerd zijn, neem dan contact op met de redactie via een van bovenstaande kanalen.