“Dajmtårta”

Hej allihopa! Iedereen houdt van de kladdkaka. Daarom hier een geweldig recept, want wie houdt er nu niet van chocolade?

Ikzelf ben een enorme fan! Tijdens mijn werk in Korsån afgelopen zomer heb ik een geweldig recept geleerd, die ik dan ook graag zou willen delen! Normaal maak je de kladdkaka met cacaopoeder, maar deze versie is met gesmolten chocolade! Mmhm… benieuwd geworden en trek gekregen? Lees en bak dan snel verder!

Du behöver:

• 4 eieren• 2 dl suiker• 1 1/2 dl meel• 1 el zout• 200 g gesmolten boter • 200 g gesmolten chocoladereep Garnering: • 2 1/2 dl slagroom• 1 1/2 tl poedersuiker • 1 1/2 el cacao• 2 dajm chocoladerepen (of een andere chocoladereep na keuze)

Gör så här:

1. Voorverwarm de oven op 175 graden.

2. Smelt de boter en de chocoladereep, laat even afkoelen.

3. Mix de eieren en de suiker zo lang totdat er een beetje wit schuim komt.

4. Mix het meel en het zout met het eimengsel. Voeg ook het boter- en chocolademengsel hieraan toe.

5. Besmeer de springvorm met boter en bedek het met een laagje cacao. Doe het beslag in de springvorm.

6. Zet het beslag voor 14 minuten in een oven van 175 graden.

7. Je moet het even uitproberen! Ik bak de cake het liefst een dag van tevoren en bak het niet langer dan 14 min. Ik wil dat het een echte kladdige kaka wordt. Als je wat meer bloem en een iets warmere oven gebruikt, kun je de cake na een paar uur serveren.

8. Voor de garnering klop je de slagroom op en voeg je alles toe aan de vulling. Verspreid over een koude cake. Garneer volgens het seizoen, in Zweden gebruikten wij vaak vers geplukte bosbessen en bloemen uit het bos, heerlijk!

9. Serveer en geniet van deze GEWELDIG lekkere cake!!!

Geschreven door