Kolasnittar

Morgen is het 1 december, wat betekent dat de feestdagen in zicht zijn!

Nu hebben we een excuus om alvast te oefenen voor het kerstdiner. Probeer vooral dit recept. Héél makkelijk én lekker! Lycka till!

Gör så här:

  • 100 g boter op kamertemperatuur  
  • 90 g suiker 
  • 50 g lichte siroop 
  • 150 g tarwemeel
  •  ½ theelepel bicarbonaat 
  • 1 theelepel gemberpoeder 
  • Goed snufje zout 

Verwarm de oven 30 minuten voor op 175 graden en plaats twee bakplaten met bakpapier. Klop boter, suiker en stroop in een kom licht. Voeg bloem, bicarbonaat en gember toe door ze in de kom te zeven. Roer tot volledig gecombineerd. Vorm het deeg in twee stukken die iets korter zijn dan de breedte van de bakplaat. Leg de stukken op de bakplaten en bak ze in ongeveer 15 minuten goudbruin. De koekjes vloeien aanzienlijk uit tijdens het bakken. Laat de koekjes een beetje afkoelen, maar haal ze van de bakplaat en op een snijplank voordat ze hard en knapperig worden. Snijd recht in reepjes van ongeveer 3 cm breed en laat volledig afkoelen. Smakelijk!

Foto afkomstig van https://www.tasteline.com/recept/kolasnittar-2/

Geschreven door